Tuotteiden modulointi

Tuotteiden modulointi

Enemmän valmista vähemmällä

Asiakaskohtaisten tuotteiden suunnittelu ja valmistus ottaa joskus koville. Se kuormittaa suunnittelua ja se aiheuttaa tuotannossa monenlaista hämminkiä. Kaiken lisäksi kustannukset eivät tahdo pysyä aisoissa. Eikä aikataulut.

Tuotteiden modulointi saattaa olla ratkaisu näihin ongelmiin. Siinä tuote jaetaan enemmän tai vähemmän vakioihin rakenneosiin, moduleihin, joista voidaan nopeasti koota kuhunkin asiakastarpeeseen sopiva tuote. Koska modulit itsessään ovat valmiiksi mietittyjä kokonaisuuksia, niihin liittyvät kaikki sarjatuotannon edut. Ja koska lopputuote kootaan näistä moduleista, voidaan vaihtelevatkin asiakastarpeet tyydyttää yksilöllisesti.

Modulaarisista tuoterakenteista on merkittävää hyötyä, vaikka tuotteita ei muunneltaisikaan asiakaskohtaisesti.

Ylläolevasssa kuvassa on kaksi kuvitteellista saman sarjan tuotetta, Green 140 ja Green 100. Kuhunkin laitteeseen tarvitaan 15 tai 16 erilaista osaa eli nimikettä. Yhteensä näihin kahteen laitteeseen tarvitaan 29 nimikettä.

Ylläolevassa kuvassa on vastaavat tuotteet, Red 140 ja Red 100. Kuhunkin laitteeseen tarvitaan yhtä paljon nimikkeitä kuin Green-sarjan tuotteisiin. Mutta yhteensä näihin kahteen laitteeseen tarvitaankin vain 16 nimikettä.

Miten on mahdollista, että vastaavat tuotteet voidaan valmistaa puolet pienemmällä nimikemäärällä?

Vastaus on moduloinnissa. Red-sarjan tuotteiden rakenteet ovat moduloituja. Samoista moduleista voidaan helposti koota vielä lisää tuotevariaatioita.

Alla olevassa taulukossa vielä lisää tuotesarjojen ominaisuuksia.

   Tuotesarja Green  Tuotesarja Red
 Rakenneperiaate  Tehdään raaka-aineista ja asiakaskohtaiset versiot suunnitellaan työpiirustuksineen  Tuotteet kootaan etukäteen suunnitelluista moduleista. Asiakaskohtaiset versiot kootaan moduleista.
 Nimikkeitä per tuote 16 ja 15  12 ja 15
 Nimikkeitä koko tuotesarjassa  29  16
 Tuotteiden yhteispaino  172  102
 Tuotannon läpimenoaika per tuote  4 tuntia  30 minuuttia
 Tyypillinen toimitusaika  1 viikko  1 päivä

Me autamme moduloimaan

Me olemme kymmenien vuosien kokemuksella auttaneet asiakkaitamme kehittämään parempia ja edullisempia tuotteita. Anna meidän auttaa sinuakin ottamaan ratkaisevat askeleet parempaan kannattavuuteen ja lisääntyvään myyntiin.

Tuotemodulointiprosessien kehittämisessä toimimme yhteistyössä pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme Pivota Ky:n kanssa. 

Lue lisää ModulPlan-palvelusta

 

Date

21.11.2018

Tags

Osaamisemme, Tuotemodulointi

Pyydä yhteydenottoa oheisella kaavakkeella.

Laitathan nimesi
Laitathan puhelinnumerosi
Laitathan sähköpostiosoitteesi Sähköpostiosoite ei ole oikean muotoinen
Lisääthän viestisi