R-Taso Oy:n digitalisointi lähti liikkeelle jo 15 vuotta sitten, kun yrityksen ydinosaaminen eli suunnittelu haluttiin tuoda 3D maailmaan. ”Suunnittelu on meidän liiketoimintamme tärkein vaihe.” -sanoo Ville Törmänen, R-Taso Oy:n toimitusjohtaja.

Merkittävä kilpailuetu

R-Taso Oy pystyy osoittamaan asiakkailleen jo myyntivaiheessa, että he tekevät oikeita asioita. Yritys on teknologisesti edelläkävijä alallaan. ”Kiitos siitä kuuluu paitsi osaavalle henkilökunnallemme myös Meksystemsille, joka on auttanut meitä ottamaan oikeat ohjelmat käyttöön.” Ville kertoo.

”Olemme huomanneet, että Suomi on muita maita edellä 3D maailmassa. Etumatkamme on merkittävä.” sanoo Outi Törmänen joka toimii R-taso Oy:n asiakkuuspäällikkönä. Yrityksen suora vientitoiminta kasvaa kokoajan ja suunnittelujärjestelmän tehokkuus on yrityksen valttikortti.

Suunnitteluautomaatio on osa yrityksen kehittämistä

R-Taso Oy täyttää tänä vuonna 35-vuotta ja heille on ollut aina tärkeää ylläpitää ketterää yrityskulttuuria. ”Vuonna 2017 päätimme, että haluamme kehittää toimintaamme niin, että sitä voidaan tehdä mistä päin maailmaa tahansa. Työtapojen kehittäminen on ollut meille strateginen valinta alusta asti.” Outi kertoo. Yritys haluaa parantaa suunnittelun arvoa kehittämällä 3D kuvia ja saada samalla suunnittelijoiden työolosuhteet vastaamaan muuttuvia tarpeita. ”Saamme siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla.”

Hyvä suunnittelu mahdollistaa pienemmän hiilijalanjäljen

”Automatisoinnin ansiosta saamme laskettua jo tarjousvaiheessa asiakkaalle tuotteemme hiilijalanjäljen. Olemme optimoineet suunnitteluratkaisumme niin, että yritystoiminnan ja tuotteidemme hiilijalanjälki on yli 30 % pienempi kuin perinteisillä tavalla valmistetuissa ratkaisuissa toimialalla.” Outi toteaa.

Hyvistä kumppaneita halutaan pitää kiinni

R-Taso kokee, että yhteistyö Meksystemsin kanssa on ollut alusta lähtien enemmänkin kumppanuutta jossa dialogi on avainasemassa. Tämä on erityisen tärkeää, kun lähdetään miettimään pitkiä projekteja. ”Matti Kerättärellä on ollut aina aktiivinen ote työhön ja hän pitää meidät selvillä siitä miten teknologia kehittyy. Maailma ympärillämme muuttuu kokoajan ja me haluamme pysyä muutoksessa mukana. Meidän asiakkaamme hyötyvät siitä eniten, että meillä on pitkäaikainen kumppani.” -Ville kiteyttää.

Katso R-Taso Oy:n nettisivut täältä.

Haluatko tietää miten teidän yrityksen suunnittelua voisi parantaa? Ota yhteyttä!