MekSystems on jo vuosia hoitanut asiakkaidensa tukitoimenpiteitä etänä: niin järjestelmäpäivitykset kuin viikottaiset tukipalaverit ovat onnistuneet  ilman tarvittavaa paikan päälle matkustamista.

Koronavirus vei tuotesuunnittelun, niin pienissä kuin suurissakin yrityksissä, pois konttoreilta.
Asiakkaamme, jotka käyttävät toimittamiamme Internet-pohjaisia tiedonhallintajärjestelmiä ovat kiitelleet vuolain sanoin järjestelmän toimimista myös etänä. Tämä ei ollut aikanaan tärkein pointti järjestelmän valintaprosessissa, mutta tänä vuonna se oli elintärkeä pidettäessä yllä suomalaisen suunnittelun tehokkuutta globaalisti haastavassa tilanteessa.

Konsultointiprojektin mittaaminen ja seuranta

Toinen tärkeä huomio on ollut toimittamamme konsultoinnin muutos: Kun aikaisemmin myytiin työpäiviä, mitataan työpäivien sijaan nyt toimituksen laajuutta. Asiakkaan kanssa toteutetaan parin tunnin etäpalavereita päivittäin ja näin saadaan yhteistä hanketta vietyä eteenpäin. Projektin pilkkoutuminen työpäivistä tunteihin ei ole pelkästään huono asia. Pilkottaessa projektia saadaan etenkin määritysvaiheessa enemmän ”prosessointiaikaa” niin toimittajalle ja asiakkaalle, joka yleensä auttaa alunperin sovittua parempiin lopputuloksiin.

Etäkoulutus mahdollistaa tehokkaamman oppimisen

Aikaisemmin koulutuksen myyntimäärä oli työpäivä. Nyt etäkoulutuksiin siirryttyämme huomasimme nopeasti, että on aivan turha yrittää siirtää normaalia koulutusagendaa sellaisenaan etäkoulutuksiin. Kukaan ei pysty keskittymään kokopäiväiseen etäkoulutukseen täyspainoisesti. Näin ollen muunsimme koulutuksia maksimissan kahden tunnin pituisiksi jaksoiksi, jättäen väliin tarpeeksi aikaa omatoimiseen harjoitteluun. Opiskelija pääsee soveltamaan uutta tietoa heti samana päivänä omaan työhön. Tehokkaat etäjärjestelmät mahdollistavat koulutuksien nauhoittamisen ja datan jakamisen keskitetysti. Siitä syystä koulutusmateriaaliin on helppo palata myöhemmin ja aineistoa on helppo jakaa eteenpäin heille jotka eivät päässeet livekoulutukseen.

Etätyö on uusi normaali

Etätyöskentely tulee varmastikin lisääntymään pysyvästi, jolloin asiakkaillemme on tärkeää saada suunnitteluunsa tukea ja kehitystä vaikka työryhmän jäsenet työskentelisivät fyysisesti eri lokaatioissa.

Meksystems pystyy auttamaan kaikkia tuotannonalan yrityksiä etänä ohjelmoinnissa, koulutuksessa ja konsultoinnissa niin Suomessa kuin ulkomailla.

Ota yhteyttä niin kerromme kuinka voimme helpottaa teidän tuotesuunnitteluprosesseja!