Yrityksellä on usein useita tuotteita, joita myydään ja toimitetaan asiakkaille yhä lyhyemmällä aikataululla. Tuotteet voivat olla samankaltaisuudestaan huolimatta suunniteltu ja valmistettu täysin yksilöllisesti. Tämä aiheuttaa haasteita niin suunnittelussa, ostossa kuin valmistuksessakin, puhumattakaan jälkimyynnistä.

 

Tuotteiden modulointi voi olla ratkaisu edellä mainittuihin haasteisiin. Siinä tuote jaetaan moduloituihin rakenneosiin, joista voidaan nopeasti toteuttaa kuhunkin asiakastarpeeseen sopiva ratkaisu. Koska moduleiden suunnittelu ja toteutus ovat jo valmiiksi mietittyjä kokonaisuuksia, voidaan niitä hyödyntää turvallisesti eri tuotteissa saaden piensarjatuotannon edut. Modulointi pienentää huomattavasti muuttuvia kustannuksia: materiaalin määrää varastossa ja niiden ostoprosesseja, nopeuttaa asiakaskohtaisen tuotteen suunnittelu- ja kokoonpanoaikaa, helpottaen myös jälkimyynnin työtä tuotteen jäljitettävyydessä.

Autamme asiakkaitamme sekä moduloinnin prosesseissa että käytännön toteutuksissa, aina suunnittelusta tuotantoon. Olemme toteuttaneet lukuisia projekteja lähtien aina pienistä modulointimääritysprojekteista aina täydellisiin suunnittelu- ja tuotekonfiguraatioratkaisuihin.

Ota yhteyttä:

Ikka Klemetti, Pivota Ky, 040 545 3044, ilkka.klemetti@pivota.fi

Matti Kerätär, MekSystems Oy, 0400 430 892, matti.keratar@meksystems.fi